Welkom

Welkom op de website van Student Ownership of Learning. Maak kennis met de makers van het bordspel We Own The School en kom erachter op welke manier je in jouw school het eigenaarschap van leren kunt bevorderen.

De spellen: We own the school en Dit is mijn school

Met het bordspel We Own The School voor het voortgezet onderwijs en Dit is mijn school voor het primair onderwijs, ga je samen met leerlingen, leraren en schoolleiders in gesprek over eigenaarschap. Bestel het spel of bekijk ons totaalpakket voor het PO.


“Tijdens een leerling-arena heb ik met leerlingen het spel gespeeld. Het ging in het bijzonder over het toetsen op onze school. Het was een van de beste arena’s tot nu toe. Er kwam uit dat leerlingen meer leren van en meer plezier en succes ervaren in realistische en vakoverstijgende projecten waarin ruimte is voor eigen keuze. Leerlingen ervaren druk rondom toetsen en deadlines en ervaren toetsen vooral als een momentopname. Dankzij het spel konden we dit in 45 minuten boven de tafel krijgen. Een eyeopener voor de aanwezige schoolleiders, bestuurders en docenten.”

Sebastian Blanck, teamleider UniC, Utrecht

Na het bordspel 

Naast het spel biedt SOL begeleidingstrajecten en is er de mogelijkheid tot een uitgebreide data analyse en rapportage, nadat het spel gespeeld is. 


Onze Partners

De samenwerking met Remind Learning is een feit. Remind learning is een groep jonge enthousiaste trainers, die leerlingen helpen slim zichzelf te zijn. Hierbij creëren zij meer eigenaarschap bij leerlingen over hun eigen leerproces. Dit doen zij door leerlingen te helpen slimmer en gemotiveerder te leren. Een prachtig doel dat aansluit bij onze missie. Met deze samenwerking zijn we nog beter in staat scholen te helpen met het opbouwen van een cultuur waarin eigenaarschap gestimuleerd wordt.